Dead or Alive

Om du är ett fan av den vilda västern och cowboys är Dead or Alive helt klart ett spel värt att testa. I denna populära slot får du följa med på en resa till en gammal pub i en öde öken, där ett oväder är på väg in. Dead or Alive lanserades så tidigt som 2009, vilket innebär att den har 10 år på nacken!

Trots att spelet är ganska gammalt och därmed även ganska enkelt, så bjuder det ändå på magisk grafik och en spelupplevelse som är helt i stil med vad du kan förvänta dig när NetEnt är inblandade. Det är dock inte enbart grafiken som imponerar i Dead or Alive, här bjuder NetEnt även på ett flertal intressanta bonusmöjligheter så som sticky wilds, free spins och multiplikatorer.

Vinstlinjer och insatser

Dead or Alive har 9 vinstlinjer, vilket är ganska lite om du jämför med andra slots som spelas på 5 hjul och 3 rader. Dessa vinstlinjer är dessutom fasta, vilket betyder att de inte går att ställa in manuellt. Det finns 4 olika insatsnivåer och myntvärdet ligger mellan 0,01 – 0,50. Minimiinsatsen är därmed 0,09 euro och maxinsatsen 18 euro, vilket gör det till en slot för dig som satsar mindre.

Tema och grafik

Som vi nämnde tidigare har Dead or Alive några år på nacken, men det är ingenting som märks när det gäller spelets tema eller grafik. NetEnt har en förmåga att alltid lyckas fånga en känsla och stämning i sina spel och det har de även gjort i Dead or Alive. Här får du följa med till ett vilda västern-landskap där musik och ljudeffekter är tidstypiska.

Slotens funktioner

Dead or Alive spelas på 5 hjul och 3 rader, precis som många andra klassiska slots gör idag. Vinstlinjerna är 9 till antalet och de är inte valbara utan fasta. Dead or Alive har en väldigt hög varians och volatilitet samt en RTP på 96,82 %. Därmed innebär det en ganska hög risk att spela på sloten Dead or Alive, men vinstutdelningarna är desto större.

När det gäller symbolerna i spelet består dessa av bokstäver samt vanliga inslag i en typisk western-miljö, som till exempel stövlar, en sheriffstjärna, ett hölster och naturligtvis en cowboyhatt. De lägst betalande symbolerna är bokstäverna, de övriga symbolerna är mer givande när de dyker upp. Den mest värdefulla symbolen i spelet är sheriffstjärnan. Får du fem sådana i en vinnande kombination vinner du så mycket som 1 000 mynt!

Bonusfunktioner

Dead or Alive är ett spel där NetEnt varit sparsamma med bonusfunktioner. När det väl dyker upp en bonus kommer vinsten dock vara desto bättre. Först och främst bjuder Dead or Alive på en wild-symbol i form av en affisch med texten “Wanted outlaw”. Den här symbolen kan som vanligt hjälpa dig att skapa vinster genom att ersätta alla andra symboler på spelplanen, förutom scatter-symbolen.

Utöver wilds erbjuds även en scatter-symbol i form av två korsade pistoler med texten “Scatter”. Får du två av dessa symboler får du en mindre vinst, men får du tre eller flera kommer du att vinna 12 härliga free spins som kan få din spelkassa att växa till sig ordentligt. Under dessa gratissnurr aktiveras dessutom en multiplikator på x2, vilket multiplicerar din vinst med två gånger.

Sist men inte minst erbjuds även så kallade sticky wilds i bonusrundan med free spins. En sticky wild är en wild-symbol som dyker upp på spelplanen och som stannar kvar under flera rundor, vilket kan hjälpa dig att vinna gång på gång. Dessutom får du 5 extra spins om en eller fler sticky wilds uppenbarar sig på hjulen under bonusrundan. Här finns stora chanser till vinst!

Fördelar

Det finns många fördelar med spelet Dead or Alive. Dels är det en otroligt välutvecklad slot som NetEnt lagt mycket energi på när det kommer till grafik, ljud och funktioner. Även om funktionerna inte är så många, kan de helt klart dela ut fina vinster. Free spins-rundan kan ge dig extra fina vinster, särskild om du lyckas snurra fram sticky wilds. Dessutom fungerar spelet utmärkt, oavsett vilket operativsystem du använder.

  • Spännande tema baserat på den vilda västern.
  • Intressanta bonusfunktioner som kan ge dig extra vinstchanser.
  • Fungerar på alla olika enheter.

Nackdelar

Även om Dead or Alive helt klart är en succé när det gäller slots finns det några få nackdelar. Först och främst är det väldigt sparsamt med funktioner i spelet, vilket kan kännas lite tråkigt. Dessutom är maxgränsen för insatser väldigt låg, närmare bestämt 18 euro. Andra slots erbjuder insatser upp till 200 euro, vilket är en stor skillnad. Därmed är Dead or Alive inget för dig som vill satsa stort.

Sammanfattning

Dead or Alive är ett kultspel när det gäller NetEnt-slots. Trots att spelet har många år på nacken bjuder det ändå på underhållning av hög klass och briljerar med ett strålande tema. Här har NetEnt gjort sitt bästa för att skapa ett trovärdigt western-tema. Spelet passar främst dig som gillar att satsa smått och som uppskattar enklare slots. Hur snabbt kan du dra din revolver? Testa Dead or Alive idag!