Gold Factory Slot

Guld förknippar nog de flesta med rikedom och evigt värde och under historiens gång har många försökt att göra guld genom olika kemiska processer. I den här sloten från Microgaming får vi följa ännu en sådan smått galen vetenskapsman som reser över land och under vatten för att hitta guld eller receptet på guld. Vetenskapsmannen och hans färdmedel samt mängder av guld är vad du kommer att möta på hjulen.

Gold Factory Slot är en videoslot som släpptes under 2011 och den har en traditionell hjulställning med fem hjul, tre rader symboler samt 50 valbara vinstlinjer. I denna slot har Microgaming bönhört spelare som vill ha ett roligt bonusspel som är lite utöver grundspelet. Här finns nu tre bonusspel var av det ett är free spins och det är ju okej då de har laddat med två riktiga bonusspel.

Vinstlinjer och insatser

Du kan välja upp till 50 vinstlinjer om du vill och du kan justera myntvärdet till allt mellan 0,01 och 1,00. Du kan alltså spela med så lite som 0,01 för ett snurr men för de som är high rollers finns möjlighet att satsa ända upp till 100,00 på ett enda snurr. Vi rekommenderar att spela med fler än en vinstlinje och du kan spela med alla för bara 0,50 per snurr.

Temat

Spelets tema och historia handlar om en man som reser världen runt för att samla på sig guld eller sådant han kan göra guld av. Spelet kretsar kring Boiler Room där han kokar ihop sitt guld och där bonusspelen börjar. Han reser med tåg, luftskepp, ubåt och någon annan flygfarkost. Ljudet är ingen musik utan mer ett brusande ljud som avbryts då du vinner eller något sådant inträffar.

Spelets funktioner

Hjulställningen är helt traditionell med fem hjul och tre rader symboler. Du kan spela med upp till 50 vinstlinjer vilket är att rekommendera för att öka vinstchanserna och inte minst för att öka möjligheterna att komma till Boiler Room där bonusspelen börjar. Variansen är medelhög och spelet ger tillbaka bra med pengar till spelarna då RTP ligger på 96,54 % vilket är vanligt för den här typen av slots.

Symbolerna är av lite olika värde och för att vinna med dem i grundspelet måste du få tre eller flera på en aktiv vinstlinje och de ska komma från vänster till höger. De högst betalande symbolerna är den Phileas Fogg-liknande figuren samt pojken. Sedan kommer transportmedlen, loket, luftballongen och ubåten. Lägst betalande är märkligt nog allt som har med guld att göra. Den högsta vinsten är 7 500 kronor.

Bonus- och specialfunktioner.

Spelidén är verkligen rolig med den engelske alkemisten som skapar guld i sina två mystiska rum, Boiler Room och Reactor Room. Du kan vinna högst 7 500 kronor i grundspelet och det med spelets logga som även är wild-symbolen i spelet. Det är i bonusspelet du tar hem de stora pengarna. För att komma till första nivån Boiler Room ska du få tre eller fler scatters.

I Boiler Room finner du 12 behållare som kokar guld. Du ska välja fyra av dem. Utfallet kan bli guld i massor till dig eller så kommer du till free spins-rundan eller till Reactor Room, i alla fall blir det vinster. Om du vid ditt tredje klick får en runda med free spins lämnar du för en stund Boiler Room men återvänder dit sen. Nu slumpas dina free spins fram.

Du kan få mellan 10 och 35 free spins med en multiplikator x2. Då dina free spins är slut kommer du tillbaka till Boiler Room där du har ett klick kvar. Har du tur skickas du nu till Reactor Room där du har 12 behållare med kokande guld. Två av dem heter Malfunction och de ska du undvika för då tar bonusrundan slut. Här kan du vinna massor av guld igen.

Fördelar med spelet

I denna slot visar Microgaming sin storhet då det gäller att konstruera och utveckla roliga och spännande videoslots. Redan att spela i grundspelet är roligt med sin detaljrika grafik och animationer vid vinst. Sedan är det de roliga bonusspelen som trots att de är flera och skulle kunna vara komplicerade att hålla reda på är skapade med logik och de är dessutom både roliga och vinstgivande.

  • Bonusspelen är roliga och vinstgivande
  • Animationerna i spelet

Negativt med spelet

Det är svårt, näst intill omöjligt att hitta något negativt i denna slot. Microgaming har bönhört oss som gillar bonusspel som inte bara är mer av samma sak och därför försett sloten med tre unika bonusspel. Kanske kunde spelets jackpott vara lite större. Det andra man kan önska sig är väl att det kunde finnas en progressiv jackpott men det kan ju inte finnas i alla spel.

Sammanfattning

Gold Factory Slot är en videoslot med fem hjul och tre rader symboler. Du spelar med 50 valbara vinstlinjer. Den lägsta insatsen för spel med samtliga vinstlinjer är 0,50 och den högsta insatsen är 100,00. Temat handlar om en man som försöker göra guld genom märkliga processer i Boiler Room och Reactor Room. En fin funktion i sloten är att den innehåller tre olika bonusspel.