Wonky Wabbits Slot

Det måste ha varit en skrattfest hos NetEnt då de planerade den här aningen knasiga videosloten. Det är inte själva spelet som är knasigt utan grafiken och hur den hänger ihop med specialfunktionerna som gör att leendet då och då förvandlas till ett gapskratt. Det hela handlar om en videoslot med fem hjul, tre rader symboler och 15 fasta vinstlinjer. En ganska traditionellt uppbyggd slot.

Historien om Wanky Wabbits utspelar sig i en trädgård där ett gäng kaniner äter allt som går att äta till odlarens förtvivlan. Trädgården ser ut som ett collage av små bitar av flanell som ett gäng dagisbarn har klistrat fast på bakgrunden och kaninerna är gosedjur med sömmar lite här och där. Sloten har inga free spins eller egentliga bonusfunktioner utan i stället finns dubblerande wilds.

Insatser och vinstlinjer

Här spelar du med 15 fasta vinstlinjer vilket inte behöver bli skrämmande dyrt, men ökar dina vinstchanser då linjerna är så många. Myntvärdet kan vara 0,01 upp till 0,50 och du kan välja insatsnivåer, alltså hur många mynt du vill satsa per vinstlinje, från ett till tio. Det gör att din lägsta möjliga insats med 15 vinstlinjer blir 1,50 kronor samtidigt som den högsta möjliga insatsen blir 1 500 kronor per snurr.

Tema

Temat är att ett alldeles för stort antal vilda kaniner hemsöker en trädgård och äter upp allt som växer där. De grönsaker som riskerar att bli kaninmat är morot, tomat, majs, broccoli och aubergine. Här finns även spelkortssymbolerna 10 till A som även dessa faller kaninerna i smaken. Bakgrundsljudet är ett typiskt surrande för slots och det kommer ett sväljande ljud då en kanin har ätit upp en grönsak.

Slotens funktioner

Det är en av de mest avskalade videoslotsen NetEnt har släppt, den saknar nästan allt som vi är vana vid av roliga funktioner och kvar är bara en – wild-funktionen. Speluppbyggnaden är standard med fem hjul och tre rader, vinstlinjerna är 15 stycken och de är fasta. RTP i sloten är 96,5 % vilket är typiskt för slots från NetEnt och volatiliteten i sloten är hög.

Alla symboler är vinnande utom wild-symbolen som i stället fungerar som en joker och ersätter alla andra symboler för att skapa en vinnande kombination. En sådan består av minst tre likadana symboler med början på det första hjulet och i denna slot även med början på det sista hjulet, du vinner åt båda hållen. Det är grönsakerna som betalar bäst: morot, tomat, majs, broccoli och aubergine från högst till lägst.

Specialfunktioner

det finns bara en enda specialfunktion i Wonky Wabbits Slot och det är wild-symbolen som ersätter alla andra symboler för att skapa fler möjligheter till vinnande kombinationer. I denna slot ersätter den även alla andra specialfunktioner som vi är vana vid, men det fungerar faktiskt. Du saknar säkert till en början scatters och free spins men efter ett tag inser du att det är wild-symbolen som gäller i denna slot.

Wild-symbolen kan nämligen föröka sig och när det sker kan du få så många wilds på hjulen att de nästan täcker samtliga positioner, du kan faktiskt kan få 14 wilds på hjulen samtidigt. Det är där du ska hämta vinsterna och den högsta vinsten är 390 000 mynt. Då en wild dyker upp på ett eller flera hjul så börjar de i tur och ordning dubblera sig.

En hungrig kanin kommer upp ur jorden där en wild-symbol kan skapa en vinnande kombination. Kaninen äter upp det som växte där och ersätter växten med en wild-symbol som ger den bästa vinstkombinationen. Det tycks kunna fortsätta ända tills dess att det inte går att skapa flera vinnande kombinationer. En annan funktion som kan räknas till bonusfunktioner är “win both ways”, alltså att du kan vinna från båda hållen.

Positivt med spelet

Det kan tyckas märkligt att en speltillverkare kan strippa ett spel på nästan alla specialfunktioner och ändå få det både roligt och spännande. Grafiken med de hungriga vindögda kaninerna är verkligen mycket underhållande och bara sättet som de små wonky wabbits äter är roligt, speciellt det sväljande ljudet då kaninen har tryckt i sig den stulna grönsaken. Vem kunde tro att oskyldiga gosedjur kunde ställa till med så mycket oreda.

  • Grafiken med de hungriga kaninerna
  • Vinstchanserna med många wilds

Nackdelar

Det påpekas lite då och då att slots som inte har ett speciellt bonusspel kan kännas lite tråkiga och då bonusen oftast är ett antal free spins. I Wonky Wabbits finns inte ens det och det blir lite enahanda att bara njuta av att se de söta, men knäppa, kaninerna äta morötter och annat nyttigt. Jackpotten är rundligt tilltagen men en progressiv jackpott hade varit något alldeles extra.

Sammanfattning

Wonky Wabbits Slot är en videoslot som har fem hjul och tre rader symboler samt 15 fasta vinstlinjer. Sloten är ytterst avskalad och har bara en specialfunktion och det är wilds, som däremot dubblerar sig så att du maximalt kan ha 14 wilds på hjulen samtidigt. Det är wilds som är viktiga i sloten, samt att du kan vinna på båda hållen. Högsta vinsten är 390 000.