Mr. Caschback Slot

Mr. Cashback Slot är något så ovanligt som en videoslot som tycker synd om sina spelare om de inte vinner. Då tar Mr. Cashback saken i egna händer och ger tillbaka lite cash i form av en cashback. Egentligen är det här en helt vanlig videoslot från 2011 då Playtech släppte spelet mitt i sommaren. Då du öppnar sloten finner du fem hjul som visar symboler på tre rader.

Playtech låter dig välja antalet vinstlinjer du vill spela med i den här sloten, från 1 till 15 vilket innebär att du kan spela med en mycket låg insats om du vill. Grafiken är mycket enkel men absolut inte dålig. Grafiken, animationerna och bakgrundsmusiken ger spelet en otrolig skjuts och det går verkligen undan i snurren. Mr. Cashback finns med på hjulen och övervakar att allt blir rätt.

Insats- och vinstlinjer

Om du vill kan du spela med så lite som en enda vinstlinje men dina vinstchanser blir inte stora då. Du kan ändra parametrarna för din satsning under spelets gång och det lägsta myntvärdet är 0,01 och det högsta 5,00. Du kan även ställa insatsnivån från ett mynt till tio mynt per linje. Den lägsta insatsen för ett spin blir då 1 öre och den högsta 750 kronor.

Slotens tema

Temat är pengar, cash, kulor, stålar eller vad du än vill kalla det. Det handlar om pengar vilket är ett naturligt tema i en videoslot eller hur. Det återspeglas tydligt på hjulen där temat går igen med sedelbuntar, säckar med mynt och en rosa spargris. Mr. Cashback sitter och röker cigarr och är spelets wild. Bakgrundsljudet är ett storband som spelar jive i högt tempo, vilket stämmer med spelets höga tempo.

Funktioner i sloten

Först det grundläggande, detta är en videoslot med fem hjul, tre rader och 15 valbara vinstlinjer. Här finns över 33 vinnande kombinationer på hjulen vilket talar för att det borde finnas gott om vinstchanser, variansen är medelhög. Spelet är lite snålt med en RTP på 95,37 % vilket är lite under medel. Symbolerna som betalar vinster är flera men bara tre är unika; sedelbuntar, spargrisar och myntsäckar.

Det finns lägre betalande symboler och det är spelkortssymbolerna 9, 10, J, Q, K och A. Utöver dessa symboler så finns specialsymboler som scatters och wilds, det finns faktiskt två olika wilds som skapar fina vinstchanser. Playtech har utnyttjat möjligheterna till animationer på ett underhållande sätt och dessa gör att spelet får ett bra flyt i hög fart, bland annat kommer då och då ett riktigt guldregn med mynt som sprutar.

Bonus- och specialfunktioner

I Mr. Cashback Slot finns en hel rad roliga funktioner. Den funktion som är mest uppseendeväckande är den som givit sloten dess namn: cashback. Det går till så att sloten håller reda på sina 15 vinstlinjer och är det så att du har spelat 50 omgångar och en aktiv vinstlinje inte har genererat någon vinst får du den första insatsen på den linjen tillbaka gånger 50.

I sloten finns en scatter-symbol som är spelets logga och kommer det upp tre eller fler någonstans på hjulen får du 12 free spins där alla vinster har en multiplikator x2, din vinst dubblas alltså. Wild-symboler finns det flera av. Den som hjälper dig i grundspelet är Mr. Cashback rökande sin cigarr. Han har egenskapen att kunna ersätta alla andra symboler för att skapa vinnande kombinationer.

Lyckas du landa fem av dessa wilds på en vinstlinje vinner du dessutom jackpotten som är på 7 500 mynt. Under rundan med free spins dyker ytterligare en wild-symbol upp och det är en sticky wild som stannar kvar på sin position i 1 till 4 omgångar. Den symbolen ser ut som ett guldmynt. Du kan också dubbla din vinst efter varje gång du vunnit i ett kvitt eller dubbelt-spel.

Fördelar med spelet

Det finns otroligt många vinstchanser genom alla specialfunktioner som hjälper till att skapa vinnande kombinationer. De tre unika symbolerna, myntsäckarna, sedelbuntarna och spargrisarna ger 800, 500 respektive 300 gånger din insats om du får 5 på en vinstlinje. I rundan med free spins skapas stora vinstchanser med hjälp av sticky wilds. Den finaste funktionen är cashback-funktionen som ger dig insatsen på en linje tillbaka om den inte givit vinst på 50 omgångar.

  • Cashbackfunktionen
  • Free spins-rundan med 12 gratissnurrar
  • Sticky wilds i free spins-rundan

Nackdelar med spelet

Det här är ett fartfyllt spel där det verkligen går undan värre men det är ändå samma sak som händer med små variationer. Det borde finnas ett stort utrymme för att skapa ett bonusspel på temat cash och cashback. En jackpott på 7 500 mynt känns inte överväldigande utan den kunde ha varit större eller rent av kunde den ha varit en växande jackpott kopplad till det önskade bonusspelet.

Sammanfattning

Mr. Cashback Slot är en videoslot med traditionell hjulställning, fem hjul, tre rader symboler och 15 valbara vinstlinjer. Temat är helt enkelt pengar vilket syns tydligt på hjulen med symboler som sedelbuntar, pengasäckar och spargrisar. Du kan spela med bara en vinstlinje och din minsta insats blir då 1 öre, men du kan också satsa upp till 750 kronor på ett snurr. Slotens RTP är med sina 95,37 % ganska låg.